• +48 574 197 535

Rewitalizacja Muzeum Sztuki w Łodzi przy Więckowskiego

28/11/2017 02:53

Rewitalizacja Muzeum Sztuki w Łodzi przy Więckowskiego

Od kilku miesięcy trwa remont kamienicy przy ulicy Gdańskiej 43, stanowiącej część infrastruktury Muzeum Sztuki w Łodzi. Jako firma Best Bau International odpowiadamy za prace budowlane na terenie muzeum.

W skład wykonywanych przez nas prac wchodzą między innymi wzmocnienie fundamentów budynku, wykonanie ścian żelbetowych szybu windowego czy montaż podciągów stalowych w stropie. Sam budynek zostanie także podwyższony o jedną kondygnację, a cała konstrukcja zostanie wzmocniona.

Inwestycja umożliwi rozwój działalności edukacyjnej oraz bezpieczne i prawidłowe funkcjonowanie m.in. specjalistycznej, posiadającej unikatowe zbiory biblioteki. Dzięki realizacji projektu obejmującego budynek B-C i połączeniu go z Pałacem Maurycego Poznańskiego, wystawy organizowane przy ul. Więckowskiego 36 staną się dostępne m.in. dla osób poruszających się na wózkach inwalidzkich. Koniec robót i dostaw wyposażenia przewidywany jest na II kwartał 2018, a pierwsi goście skorzystają z nowej oferty muzeum jesienią tego roku.

Pozostałe

Skontaktuj się z nami

Jeśli masz do nas pytania, wypełnij formularz formularz, a my odpowiemy na Twoje zgłoszenia tak szybko jak będzie to możliwe.